Учителите откачиха, ваксините били вода

Колко пари ви плащат, за да говорите лъжи, питат учители ваксиниращите

Учителите откачиха, ваксините били вода | StandartNews.com

"Участвам като експерт в срещите на Министерството на образованието и науката с учителите относно ваксинацията. Даваме всичко от себе си, за да им обясним и въпреки това получавам въпроси като „колко пари ви плащат, за да говорите лъжи“ или „колко време още ще говорите за тези ваксини, които са вода“. Това са учители, които учат нашите деца, трябва да се прояви разум и разбиране. Ваксините срещу COVID са достатъчно проучени", заяви пред НоваНюз вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя уверява, че действително се процедира така при децата - тестовете трябва да се правят на 48 часа, защото те разнасят много вируса. "Знам, че тестовете-близалки много се използват на запад. Би трябвало да имат същата достоверност като другите тестове", сподели тя.

Вирусологът смята, че цифрите на новозаразените са ужасяващи. "Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е постоянно, но и извор на нови мутации, защото вирусът намира възприемчиво население. Действително отиваме към локдаун, но нека да е поне 14 дни след въвеждането на последната мярка, за да видим дали няма да имаме спад на новозаразените", съветва медикът.

По нейните думи към зеления сертификат трябва да се въведат още мерки. "Трябва да се направи нещо допълнително за хората с антитела. Може да се въведе двукратно изследване на определен период - на всеки два месеца например. Така ще се види дали броят на антитела е спаднал. Ако не е, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднакво протектиращи и невинаги можем да знаем колко са", обясни вирусологът.

Според нея ако след преболедуването титърът на антителата е извънредно висок и се постави ваксина, може да се получи цитокинова буря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай