Турция отново затяга мерките

Президентът обяви частичен локдаун през следващите две седмици

Турция отново затяга мерките | StandartNews.com

Турция връща редица от ограничителните мерки, които бяха отменени преди време. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви частично затваряне /локдаун/ в Турция през следващите две седмици като една от главните мерки за овладяване на епидемията от Ковид-19 в страната.

По думите на Ердоган затягането на мерките е било решено на заседание на специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса, което е продължило около 3 часа днес.

Ето и някои от обявените мерки:

Комендантски час от 19 часа вечерта до 5 часа сутринта /забрана за излизане от къщи/ се въвежда във всички окръзи на страната през седмицата.

През уикендите ще се прилага забрана за излизане от къщи.

Затварят се ресторантите и сладкарниците, които ще обслужват чрез кетъринг през целия месец Рамазан.

Затварят се спортните салони, масажните салони, плувните басейни.

Отменят се сватбите и увеселенията като годежи, изпращане, празнуване на годишнини и т.н.

Отменят се междуградските пътувания.

За възрастните над 65 г.и подрастващите под 18 г. се въвеждат ограничения за пътуване в градския транспорт.

Учениците от началната и средна степен отново преминават на дистанционно обучение, с изключение на 8-те и 12-те класове.

През месеца на Рамазана се отменят масовите вечери на открито или в заведенията.

Новите мерки влизат в сила от утре вечер. В страната са регистрирани 59 187 нови случая на коронавирусна инфекция през последните 24 часа, което е най-голямото дневно увеличение от началото на пандемията, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни на здравното министерство.

Общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията достигна 3,962 милиона. Данните сочат още, че 273 души са загубили живота си в резултат на Ковид-19 през последните 24 часа, с което броят на смъртните случаи достигна 34 455 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай