Служители на "Пирогов" - под домашна карантина

Всички служители, които са били на смяна при постъпването в болницата на починалата жена, са поставени под домашна карантина

Служители на "Пирогов" - под домашна карантина | StandartNews.com

Ръководството на болница “Пирогов” е поставило под домашна карантина всички свои служители, които са били на смяна през деня във вторник, при постъпването в болницата на починалата ден по-късно от коронавирус жена.

Абсолютно всички, които са имали контакт с жената при оказването на първа помощ, реанимирането й, интубирането и превеждането й в реанимация са били издирени по списък и разпуснати в 14-дневна домашна карантина. Това са санитари, лаборанти, медицински сестри и лекари, които са били на смяна в спешното отделение и които са съпроводили жената в шокова зала, след като тя е колабирала, съобщава bTV .

Точната бройка на медицинския персонал не е ясна. Това са хора извън персонала на Второ вътрешно отделение, който в момента е под карантина в самата сграда на въпросното отделение. В него пък от неделя до вторник лежеше съпругът на починалата. Самият той от вторник през нощта е преместен и изолиран в токсикологията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай