Вторник,

Симидчиев с мрачна прогноза за вируса

От: СТАНДАРТ -
182
Симидчиев с мрачна прогноза за вируса
A
A
A

Мрачна прогноза за последствията от коронавируса направи пулмологът д-р Александър Симидчиев. В днешния ден, когато когато ни попари новината за 152-ма починали от смъртоносната зараза, той прогнозира, че смъртността ще расте.

 „При всички положения ще стигнем и до по-високи стойности на смъртността, тъй като тя върви отместена във времето спрямо броя на заразените и на хоспитализираните. При всички положения ще има ръст, но до колко ще стигне ми е трудно да прогнозирам”,  заяви Симидчиев пред Нова тв.

 Степента на съвпадане на резултатите между PCR тестовете и антигенните тестове е над 98 процента, съобщи пулмологът. Това значи, че антигенните тестове могат да се използват като добър заместител на PCR-ите. Те са малко по-малко чувствителни – тоест има хора, които са отрицателни на антигенните тестове, но не и нa PCR, но те са твърде малък процент. Тези тестове могат да бъдат използвани, за да се генерират данни, които да позволят по-добро управление на пандемията.

В момента лично според мен, брoят на официално регистрираните тествани хора с PCR е много по-малък от реално тестваните. Хората си правят повече антигенни тестове, защото са по-евтини и по-достъпни, но не влизат в официалната статистика”, посочи експертът.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com