Ще сложим ли край на мангъровщината

Отменената карантина на Радев взе жертва и отприщи спора кой е привилегирован

Ще сложим ли край на мангъровщината | StandartNews.com
  • Отменената карантина на Радев взе жертва и отприщи спора кой е привилегирован
  • Отровното трио нарече болестта на Борисов опит за съчувствие, опозицията забрави,
  • че е искала увеличение на доходите

Чудно, каква интелектуална трепанация трябва да е претърпял човек, за да е готов да плати 200 лв. частен преглед у дома си на невярващия в коронавируса Мангъров, но не и 30 за бърз тест или 120 лв. за PCR? Въпросът някак се натрапи тези дни след поредната сензационна тв изява на експерта, който обяви, че е прегледал по къщите им повече от 50 души. А после втрещи аудиторията с твърдението си, че всеки ден е без маска в Ковид-отделението на Инфекциозна болница, но нищо му няма. Сигурно защото, както клиниката официално обяви,

никой там не го е виждал
камо ли пък всеки ден.
Приказките Мангърови някак върнаха лентата към "активното мероприятие, спретнато от доброжелатели" на Румен Радев, който също като Мангъров всеки ден се среща с коронавируса - било при разговор с Анджей Дуда или с жената на ген. Николай Русев от делегацията му в Естония, но и на него нищо му няма.
Надлъгването и на двамата напомни за култовия търговец Майлоу Майндърбайндър от "Параграф" 22, който купуваше яйцата по 7 цента, продаваше ги на 5 цента, но убеждаваше света, че печели по 3 цента и четвърт.
Светът загуби гениалния американски сатирик през 1999 г., но параграфът му е жив. Особено в България. Днес всеки от политическите герои у нас вярва - като един истински Йосарян, че светът съществува, за да му пречи. Не вижда мухите в очите си, защото като същински Апълби има мухи в очите. Търгува като Майлоу от себе си на себе си, трупайки обаче печалба като в името й сключва договор с врага да бомбардира собствената му ескадрила. А накрая е

готов да премести фронтовата линия
на военната карта, убеден, че това е напълно достатъчно, за да отклони обстрела.
100 и кусур дни протестът твърди, че всеки, който търпи на власт Борисов, е луд. Но 99,99% от хората у нас са здрави. Кажат ли обаче, че кабинетът трябва да завърши мандата си, значи са болни.
Кабинетът е убеден, че протестът е нелегитимен, а хвърлянето на яйца незаконно, но не вади палки и водни оръдия, защото ако го направи, ще го съдят от София до Брюксел и Страсбург, което пък означава, че всичко си е напълно законно.
Радев твърди, че не мрази правителството, но му показва зъби и юмрук. Това обаче не било разединение, а обединение, защото любовта у нас минавала през омразата. Нали българинът най-много обичал да мрази.
Чудно ли е тогава, че Мънгъров първо се обяви за масово заразяване и стаден имунитет, а когато световните учени с ужас съобщиха, че такъв е непостижим, докторът просто заяви, че Ковид-19 едва ли не не съществува. Топ инфекционистът бе най-големият радетел на масовото тестване в началото на епидемията, но когато днес то на практика се случва, докторът отрича PCR-а. Но

с охота прибира стотачките
в кабинета си и по домовете. Твърди, че плаща налози за тях, но виждал някой - най-вече данъчните, касовата им бележка?
На този фон парадоксите в държавата валят един след друг. Добър професионалист като д-р Данчо Пенчев загуби поста си шеф на РЗИ, защото на Румен Радев карантината не му харесва. И той бе принуден да го освободи от нея на база отрицателен PCR тест, въпреки че и д-р Пенчев, и всички експерти са категорични: PCR-а не е диагноза. Доказа го пробата на Борисов - един ден след отрицателната се оказа положителна. И негова карантина отприщи спора кой в държавата е привилегирован и кой не.
С хейтърската злоба на американските демократи, които публично се помолиха коронавирусът да победи Тръмп, Отровното трио обяви положителния тест на Борисов за дипломатическа болест - търсене на съчувствие. А масово окапалите политици с Ковид-19, за мишоци, които просто се крият.
Дайте повече, крещяха по време на извънредното положение БСП, градската десница, топ икономистите. А когато Кирил Ананиев развърза кесията и направи бюджет за защита на доходите, същите гърла ревнаха: разхищение на калпак, дългова спирала, предизборно опразване на хазната.
Присъствено обучение, настояваха майките по време на изолацията. И сплетничеха в "бг-мама" какъв провал са интернет платформите.

Защо държите децата в училище
пуснете ги онлай, зоват сега родителките. Образователните центрове, където се събират 10-12 души за езиков курс, са затворени. Но конферентните зали - ако са с до 30 души на партийно събрание, не. Не правите тестове, за да криете данни, съскаха хейтърите през март. Как ги докарахте до 11 000 PCR-а дневно, манипулирате, викат сега.
И докато мангъровщината коси наред политическите коридори около жълтите павета, здравната система е на ръба. Близо 3000 заразени и 40 загубили битката на ден връща спомена за зловещите кадри от Бергамо. Но няма кой да чуе "Пирогов" и ВМА, че отделенията са пълни, че лекарите изнемогват, че доброволците не стигат. Червените зони на картата се увеличават с всеки изминал ден, напомняйки зловещата прогноза за топ математика проф. Николай Витанов, че скоро ще станат тъмнолилави. Това не е просто хрема, жестоко е, каза за вируса именитият ни кардиохирург проф. Генчо Начев, който, след като пребори заразата, сподели, че 7 дни е спял седнал - за да може изобщо да диша. Но колкото и да обича страшни филми и касапски вицове, българинът мрази страшните истини. Затова повече лайкове събра не предупреждението на проф. Начев и цялото лекарско съсловие, а снимката без маска в градския транспорт на Мангъров. Затова и всеки нахакан млад човек, който демонстративно

ползва маската си като лигавник
или въобще не я носи, има своето желязно оправдание: пука ми на шапката, че си платим!
Лошото е, че времето за плащане винаги идва. По закона на Мърфи - в най-неподходящия момент. Останем ли без лекари - чакат ни Мангъровци. Останем ли без разум в политика - идват Радевци. И Караянки... Затова може би са прави онези, които казват, че коронавирусът е провокация не само пред здравната, пенсионната и финансовата система, но и пред ума и сърцето ни.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай