Шах! Маските са по-ефективни от ваксината

Така смята топ експерт от САЩ

Шах! Маските са по-ефективни от ваксината | StandartNews.com

Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ доктор Робърт Редфийлд заяви по време на изслушване в Сената, че носенето на маски може би дори е по-ефективно от ваксина срещу коронавируса за ограничаване разпространението на инфекцията, пише "Гардиън"

Пред сенатска подкомисия той заяви, че маските са най-важният инструмент, който в момента притежават. Директорът на CDC повтори, че страната може да постави под контрол вируса, ако американците постоянно носят маски.

Мога да стигна още по-далеч и да кажа, че тази маска e по-голяма гаранция да ме защити от коронавируса от това да си поставя ваксина срещу Covid-19, подчерта Редфийлд. Експертът обясни, че някои американци може и да не придобият имунен отговор, докато маските доказват, че помагат за ограничаване на риска от зараза.

Директорът на CDC каза още, че не очаква да има широкодостъпна ваксина срещу коронавируса до "втората четвърт, третата четвърт на 2021 г.". Иначе експертът е уверен, че ще бъде разработена ваксина през ноември или декември тази година, но първоначално ще има ограничен брой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай