Първи университет под карантина

17 студенти от Медицинския в Плевен с положителни проби за коронавирус

Първи университет под карантина | StandartNews.com

Първи университет под карантина. Медицинският университет в Плевен от днес преминава към онлайн обучение за две седмици. Причината е, че до момента 17 студенти са с положителни PCR тестове за коронавирус, продължават изследванията на контактните лица.

Във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка в здравните заведения в региона и цялата страна и с цел опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище, академичното ръководство взе решение за преминаване изцяло към обучение в електронна среда за срок от две седмици, считано от 19 октомври, съобщиха от вуза.

Единствено обучението на стажант-лекари шести курс "Медицина" ще се провежда присъствено и по график. За преподаватели и служители работният процес също ще продължи присъствено.

Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала. Мярката е превантивна.

В момента в Медицинския университет се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти. До вчерашния ден общо 17 студенти са дали положителни проби, уточни Велина Дукова -  експерт "Връзки с обществеността", цитирана от БНР. Продължават да се изследват всички контактни лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай