Промени при влизането в няколко страни от януари

И в Куба вече искат отрицателен тест, затягат мерките във Великобритания и Гърция

Промени при влизането в няколко страни от януари | StandartNews.com

През януари няколко държави промениха правилата за влизане на туристи  поради коронавируса, съобщава РИА Новости.

От 10 януари на всички пристигащи в Куба трябва да си направят отрицателен тест за коронавирус не по-късно от 72 часа преди отпътуването. В същото време при пристигането си в страната туристите ще трябва да се подложат на повторно тестване и пет дни по-късно ще трябва да се явят на нов тест.

Правилата за влизане в Обединеното кралство ще бъдат затегнати следващата седмица. Пътниците на самолети, влакове и кораби, включително самите британци, също ще трябва да предоставят отрицателен резултат от теста за коронавирус, който трябва да бъде  в рамките на 72 часа. Пътниците, пристигащи от страни с високи нива на инфекция, трябва да се поставят на карантина, дори ако тестът им е отрицателен.

Гърция също затегна изискванията си. Сега, вместо тридневна самоизолация в карантина, трябва да останете една седмица. Чуждестранните туристи трябва да преминат PCR тест.

В същото време на 21 януари Шри Ланка ще отвори границите си за гости. Всички пристигащи трябва да преминат PCR тестове, а минималният престой в страната ще бъде 14 дни, през които туристите ще трябва да живеят в специални зони.

Все още не се очаква облекчение в Тайланд, но туроператорите искат от властите да обмислят възможността за премахване на двуседмичната карантина за туристи, ваксинирани срещу коронавирус. Подобен вариант се обмисля и в Сингапур.

По-рано Дмитрий Горин, вицепрезидент на Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR), призова руснаците да не бързат към страни, затворени по време на пандемията на коронавируса. Той отбеляза, че много туристи влизат в такива държави, като купуват медицински договори или издават работни визи чрез посреднически фирми. Трябва обаче да се помни, че разкриването на измами може да доведе до депортиране и забрана за влизане в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай