Прогнозата на Бил Гейтс: Кога ще заживеем нормално?

Пандемията е "ужасна трагедия" и единствената добра новина е достъпът до имунизация, казва милиардерът

Прогнозата на Бил Гейтс: Кога ще заживеем нормално? | StandartNews.com

Светът ще се върне към нормалното до края на 2022 г. с помощта на ваксините. Това предвижда съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, съобщи The Independent. Според милиардера пандемията е "ужасна трагедия" и единствената добра новина е достъпът до имунизация.

"До края на 2022 година трябва напълно да се върнем към нормалното", отбелязва Гейтс в интервю за полския вестник Gazeta Wyborcza и телевизия TVN24.

Последните му коментари идват само няколко седмици, след като той заяви за Clubhouse, че хората трябва да променят значително поведението си през пролетта и лятото.

Бил Гейтс, който се оттегли от председателския пост на Microsoft през 2014 г., чрез своята фондация "Бил и Мелинда Гейтс" вложи най-малко 1,75 млрд. долара в глобалната борба срещу COVID-19.

Милиардерът допринесе с повече от 250 млн. долара за разработването на нови ваксини и със 156 млн. долара по схемата Covax, която е създадена, за да гарантира, че страните с по-ниски доходи също ще имат достъп до медикаменти срещу коронавирус. Covax, подкрепена от СЗО и Глобалния алианс за ваксини и имунизация, има за цел да осигури 2 милиарда дози ваксини за страните с по-ниски доходи до края на 2021 г.

От фондацията са отделени и средства за диагностика и други допълнителни потенциални лечения за CОVID-19.

Въпреки големия си принос в борбата срещу вируса, Гейтс продължава да е свързван с редица конспиративни теории около пандемията, включително твърдения, че коронавирусът е създаден, за да бъдат имплантирани микрочипове в хората, чрез които милиардерът да ги контролира.

Той е известен и с пламенното си застъпничество за справяне с кризата с промените в климата. Пред BBC Гейтс дори сподели, че това ще е "най-удивителното нещо, което човечеството някога е правило", ако успее, пише dir.bg.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай