Папата: Ваксинирането е дълг

"Когато бях дете, спомням си, че имаше криза от полиомиелит и всички отчаяно очакваха да си направят ваксина", казва Франциск

Папата: Ваксинирането е дълг | StandartNews.com

Папа Франциск смята за етичен дълг на всеки да се ваксинира срещу коронавирус и самият той ще го направи идната седмица. Той каза това в ексклузивно интервю за пети канал (Tg5 ) на медийната група Медиасет (Mediaset), цитирано от световните агенции. Интервюто ще бъде излъчено тази вечер от 20.40 часа местно време.

Според 84-годишния папа от етична гледна точка всеки е длъжен да се ваксинира, защото от това зависят здравето и живота на други хора. Той уточни, че идната седмица във Ватикана започва кампания за ваксиниране и че той вече се е записал.

"Когато бях дете, спомням си, че имаше криза от полиомиелит и много деца след това останаха парализирани, а всички отчаяно очакваха да си направят ваксина", разказва бившият аржентински кардинал Берголио.

"Когато се появи ваксината, я даваха със захар, имаше толкова много отчаяни майки, после израснахме под сянката на ваксините за морбили, за едно или друго, които ни направиха като деца", продължава той в интервюто.

"Не зная защо някой казва, че ваксината е опасна, но щом лекарите я представят като нещо, което може да е добро, че не представлява специални рискове, тогава защо да не се направи", изтъква папа Франциск.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай