Отварят парковете в София за майки с деца

Родители с малки деца ще посещават парковете в столицата между 9.30 часа и 18.30 часа

Отварят парковете в София за майки с деца | StandartNews.com

Общината предлага родители с малки деца да посещават парковете в столицата между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

Мисля, че няма пречка да идват единично спортуващи хора, няма проблем бременните жени да се разхождат, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Все пак не се препоръчва да се прави масово.

Взима се мярка, която ще позволи на децата да се разхождат и в същото време е важно да се спазват много ясно правилата, уточни кметът.

"Сутринта проведохме съвещание с Щаба. В заповедта на министъра ще бъде променено, за да могат да се използват парковете. Преценихме, че този риск е премерен и няма да натоварим болниците. Ако ограниченията не се спазват, ще ги затворим отново", обясни премиерът Бойко Борисов.

„Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат през юни най-вероятно”, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Учениците от 7 и 12 клас са с приоритетно значение. За тях е важно да завършат, защото трябва да кандидатстват после. За другите искам до 7-ми или 10-и май да ми дадете вариант – ще пускаме ли детските градини, по какъв начин”, допълни и премиерът Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай