Нямате ваксина? Забравете за Гърция

Съседите наложиха жестоки ограничения за неваксинираните

Нямате ваксина? Забравете за Гърция | StandartNews.com

Нямате ваксина срещу коронавирус? Забравете за страхотна ваканция в Гърция. Съседите наложиха жестоки ограничения за неваксинираните.

Ресторанти, барове, кафенета, нощни клубове, театри, кина ще се посещават само от ваксинираните в Гърция, обяви правителството в опит да спре новата вълна на пандемията.

Една от мерките, която се очаква да бъде върната от средата на септември, е използването на маска в открити пространства, съобщи "Труд".

От септември мерките в Гърция се затягат още повече. На неваксинираните септември ще им бъде забранено да влизат в закрити нощни клубове. Обмисля се в търговските магазини да се допускат само ваксинирани хора - нещо, което не само ще увеличи социалното напрежение, но и може да струва финансово на бизнеса.

Предвижда се още държавните служители, които не са ваксинирани, да работят, като представят два отрицателни теста седмично за собствена сметка.

Ограничения ще има и за преподавателите в училищата и университетите, които трябва или да се ваксинират, или да се тестват два пъти седмично за собствена сметка. Студентите ще могат да посещават лекциите присъствено само ако са ваксинирани или имат отрицателен тест. Разликата е, че държавата ще плаща тестовете на студентите. Учениците на възраст над 12 години също ще бъдат тествани регулярно, независимо дали са ваксинирани, или не. Те обаче могат да изберат дали да се самотестват, или да отидат в лаборатория, в която разходите за тестовете ще бъдат поемани от държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай