Няма край! Откриха близнак на Ковид-19

Добрата новина е, че не се предава на хора, твърдят японски учени

Няма край! Откриха близнак на Ковид-19 | StandartNews.com

Кошмарите около пандемията от коронавирус нямат край. Учени от Япония открили вирус близнак на Ковид-19, който също като сегашната зараза идва от прилепи, обитаващи Страната на изгряващото слънце. Добраната новина е, че според японските учени „близнакът” не се предава на хора.

Новият вирус  е на 81,5% идентичен с причинителя на COVID-19, предаде ТАСС, позовавайки се на японската обществена телевизия.Според съобщението експертите от Токийския университет подчертават,  че вирусът е открит в биоматериали от прилепи, събрани преди седем години. В същото време се изтъква, че откритата форма на вируса не се предава на хора, като това е потвърдено в клинични проучвания.

Това е първият път, когато при животни на територията на Япония е открит коронавирус с толкова висок процент на сходство с причинителя на COVID-19, според японската обществена телевизия. В същото време се подчертава, че при прилепи, живеещи в Китай, експерти по-рано са открили вируси, чието сходство с новия коронавирус е 95 процента или повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай