Четвъртък,

Нови мерки срещу Ковид от утре, вижте какви

От: Редакция -
4108
Нови мерки срещу Ковид от утре, вижте какви
A
A
A

Утре или в сряда ще има нова заповед във връзка с мерките срещу коронавируса, обяви здравният министър Стойчо Кацаров след среща с болнични асоциации.

Той припомни че главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е предложил два варианта. Единият е въвеждане на ограничения, а другият е да се въведе т. нар зелен сертификат. Кацаров отказа да каже към кой вариант се клони, но добави, че може и двата варианта да влязат в сила едновременно.

Кацаров е е разговарял с болничните асоциации и за това да има зелен сертификат за служителите в лечебните заведения и идеята е била подкрепена. По-рано днес и образователният министър съобщи, че подкрепя зелен сертификат за персонала в училищата, но поиска да се даде гратисен период от един месец, за да може, който иска да се ваксинира.

Здравният министър обаче се обяви твърдо против спирането на планове „Поставих въпроса за болничните легла и възможността да се разкриват такива. От сдруженията казаха, че въпреки че ситуацията е напрегната и са разкрили още легла, все още могат да разкриват такива без да се спира плановата дейност”, посочи Кацаров.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com