Нов филм - бездомни кучета пренесли коронавируса

След като са яли изхвърлено месо от прилепи.

Нов филм - бездомни кучета пренесли коронавируса | StandartNews.com

Бездомни кучета в Китай може да са пренесли новия коронавирус на човека, след като са яли изхвърлено месо от прилепи. Това твърди ново канадско изследване, което звучи стъписващо, пише британският в. “Дейли стар”.

Ръководителят на изследването Сюхуа Сю посочва, че откриването на произхода на коронавируса е ключово за разрешаването на сегашната криза. “Нашите наблюдения ни доведоха до нова хипотеза за първоначалното предаване“, казва професорът.

„Предшественикът на COVID-19 и неговият най-близък роднина - коронавирусът при прилепите, инфектира червата на кучетата, което вероятно е довело да бързата му еволюция и до прескачането му върху хората”, допълва той.

Досега за основният „заподозрян“ за междинен гостоприемник между прилепите и човека се смяташе панголинът – вид люспест бозайник. Хората и бозайниците разчитат на протеина ZAP, който им помага да се борят с вируси

При реакцията CpG динуклеотиди насочват имунната система да атакува вируса, за да не се разпространява. Има обаче коронавируси, които успяват да заобиколят защитите на организма, като намаляват CpG, сочи изследването.

Установено е, че SARS-COV-2 и най-близката му разновидност – тази при прилепите, имат най-ниско ниво на CpG. Сходни стойности били открити единствено в коронавируси при кучетата.

Има обаче и критици на тази теория.

“Това е хипотеза, основана на компютърен анализ на геномите на различните коронавируси, никакви установени факти не я доказват,казва проф. Джеймс Ууд от университета в Кеймбридж пред Си Ен Ен.

Прочети още : https://www.actualno.com/world/nova-teorija-bezdomni-kucheta-prenesli-koronavirusa-ot-prilepite-kym-choveka-news_1453668.html
© Actualno.com

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай