На коронавирусния фронт нищо ново

Случаите на заразяване остават седем, съответно починал е един пациент

На коронавирусния фронт нищо ново | StandartNews.com

От днес у нас са в сила мерки за ограничаване на коронавируса, а случаите на заразяване остават седем, съответни починал е един пациент (66-годишната жена, която беше приета в Пирогов). Това съобщи на редовния брифинг на Националния кризисен щаб за коронавирус проф. Венцислав Мутафчийски.

"Вчера бяха извършени 136 проби за коронавирус и, както разбрахте, има един само положителен - на наша колежка, лекар, която е настанена във ВМА. След посещение на два конгреса в Европа. Общото и състояние е добро. Резултатът за Covid-19 за нея e категорично положителен и от двете лаборатории", посочи Мутафчийски. 

"Тази нощ приехме още една жена - контактно лице  на заразената, която е също с грипоподобна симптоматика, в стабилно състояние. Днес се зареждат пробите и на други контактни лица, които ще бъдат изследвани за коронавирус," обяви още шефът на щаба.

Влошило се е сериозно състоянието на мъжа с коронавирус, който е настанен в „Пирогов”, каза още Венцислав Мутафчийски.

„Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Той вече е на апаратна вентилация. Образните изследвания и лабораторните показатели показват, че има сериозно влошаване на състоянието му и то се определя като критично", каза още той.

Президентът Румен Радев ще посети Плевен, където ще разговаря с кмета на града Георг Спартански и с представители на местните здравни институции.

Министърът на туризма Николина Ангелкова започва поредица от срещи с браншовите организации в туризма за ситуацията в сектора във връзка с Covid-19.

Грипната ваканция за учениците в София се удължава с два учебни дни от днес и така учениците в столицата ще бъдат на училище на 16 март, понеделник. Допълнителните неучебни дни в столицата са във връзка със заболеваемостта от грип тип Б на територията на Столичната община.

Всички училища в София трябва да разработят пакет от мерки, за да не се допусне спад в усвояването на учебния материал заради удължената грипна ваканция.

До края на тази седмица в грипна ваканция са учениците във Варна, както и в областите Русе, Ловеч и Ямбол и в общините Силистра, Тутракан, Сливен и Котел.

До понеделник включително ще продължи ваканцията за учениците в Пернишка и Врачанска области.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай