Петък,

МОН пожела отлагане на абитуриентските балове

От: Рачо Рачев -
МОН пожела отлагане на абитуриентските балове
A
A
A

Министерството на образованието и науката препоръча баловете на абитуриентите да бъдат отложени и да се проведат след края на извънредната епидемична обстановка, която е в сила до края на месеца. Причината е в увеличения брой заболели от Covid-19 .

От просветното министерство коментираха, че провеждането на баловете става по решение на зрелостниците и училищата и че МОН няма правомощия да ги разрешава, тъй като се провеждат извън учебното време и извън образователните институции. Предвид епидемиологичната обстановка обаче от ведомството излизат с препоръка баловете да бъдат отложени поне до края на месеца.

За учениците е важно да отбележат завършването си, но най-важно е тяхното здраве. Разумно е да бъдем сдържани и да продължим да спазваме препоръките и предписанията, посочиха от МОН.

Проверка на БНР сред зрелостници обаче показа, че много от тях ще проведат баловете си преди края на извънредната епидемична обстановка, освен ако това не им бъде забранено.

Абитуриентски балове преди края на извънредната епидемична обстановка са планирали зрелостници в редица градове на страната. А някои от баловете вече се проведоха.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички