Вторник,

Мангъров: Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет до 1 година

От: Мартина Суботинова -
1043
Мангъров: Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет до 1 година
A
A
A

"Когато човек стигне до интензивно отделение, то той вече е пътник. Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет от 6 месеца до 1 година."

Това заяви в ефира на bTV доц. Атанас Мангъров по повод ваксините срещу коронавирус.

По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи - си е негова отговорност. "Не зная какво може да му се случи, няма данни", заяви още той, пише Novini.bg.

Д-р Аспарух Илиев е категоричен, може би Мангъров живее в 38-година, но сега сме 80 години напред. "За всяка медицинска манипулация се изисква информирано съгласие. Това означава, че човек е запознат с информацията в листовката. Не се съмнявам в ефикасността на ваксината", каза още той.

Мангъров се обърна към Илиев с думите, че няма как човек, който се занимава с мишки и плъхове да му говори за лечение на хора.

"Пфайзер получи разрешение в САЩ, тя вече не е в експерементална фаза", заяви Д-р Борис Таблов. По думите му от 10 души в едно отделение, 9 стигат до интубация, а 1, който е ваксиниран, го изкарва леко.

"В момента в отделението ми има един ваксиниран от 33-ма пациенти. Когато човек тръгне да се ваксинира трябва да знае, че тези ваксини не са проучени както трябва", каза доц. Мангъров.

"80% от ваксинираните в Европа нямат никакви сериозни проблеми", каза д-р Илиев и допълни, че всеки тв Европа носи отговорност и тя е ясно дефинирана.

Д-р Таблов се обърна към доц. Мангъров с думите: Не разбирам как е възможно лекар да казва на хората да не се защитят. Има една смъртност, която е излишна. Моят апел е все пак хората да се ваксинират.

Пенка Георгиева заяви, че е много съмнителна тази агресия за налагане на ваксините.

Само в България и в страните от Третия свят има дискусия за носенето на маски, заяви д-р Илиев. "Науката не е мнения, а експеримент. При нея няма "аз смятам", "аз виждам", а се доказва. За коронавирусите се знае много повече от това, което казва доц. Мангъров", допълни още той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички