Коронавирусът събори и Албания

Вирусът е установен при баща и син, които са се завърнали от Италия

Коронавирусът събори и Албания | StandartNews.com

Коронавирусът събори и Албания. Установени са два случая, съобщи Ройтерс.

ВИЖ ОЩЕ: 10 безценни съвета как да се спасим от коронавируса

Досега Албания нямаше заразени от Ковид-19. Вирусът е установен при двама мъже, баща и син, които са се завърнали от Италия. Двамата са в стабилно състояние и нямат усложнения, съобщи албанското министерство на здравеопазването малко след полунощ днес. Преди да бъдат установени положителните проби на двамата албанци, здравните служби са тествали пробите на около 60 души, които са излезли отрицателни. По данни на Ройтерс, около 400 хиляди албанци живеят в Италия на отсрещния бряг на Адриатическо море.

ВИЖ ОЩЕ: Пораженията от коронавируса са за цял живот

За първа жертва на коронавируса съобщи и Египет, предаде БНР.

Става дума обаче, за 60-годишен германски турист, който е пристигнал в страната преди седмица. Той става първият регистриран смъртен случай в Египет, но и в Африка, отбелязват световните агенции. Междувременно Китай бяха регистрирани нови 40 случая на болни за последното денонощие.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов към министрите: Забранявам да си ходите от министерствата

По данни на здравните власти - в неделя са починали 22  пациенти, от които 21 в централната провинция Хубей - мястото, от което тръгна заразата. С тях общият брой на починалите от Ковид-19 в Китай достигна до 3119.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай