Коронавирусът плъзна из Мини Марица-изток

В най-голямото въгледобивно дружество у нас работят 7200 души

Коронавирусът плъзна из Мини Марица-изток | StandartNews.com

Вече 43 случая на коронавирус са регистрирани в „Мини Марица-изток”. Това става ясно от заповедта на изпълнителния директор, която въвежда стриктно спазване на противоепидемични мерки в предприятието, предаде бТВ.

В най-голямото въгледобивно дружество у нас работят 7200 души. Оттам обясниха, че е предотвратено разрастването на епидемията и образуването на клъстер. Действа и извънреден щаб.

Всички работещи са задължени да носят маски в закрити пространства, извършва се ежедневна дезинфекция и се спазва физическа дистанция между присъстващите. Ограничени са и несъществените контакти на работните места, пише още в заповедта.

Във всички общи помещения са създадени условия за поддържане на хигиена на ръцете. При възможност работният процес в административните звена ще се провежда в дистанционна форма след извънреден инструктаж и попълване на декларация за спазване на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд.

Предвижда се и всеки работещ да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната Регионална здравна инспекция за съвет и консултация при наличие на повишена температура, кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус и др., както и да ползва отпуск за временна неработоспособност при препоръка от компетентните медицински лица.

Лица с подобни оплаквания по време на работа трябва да се изолират незабавно и да следват този план за действие. Ограничен е и достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на дружеството. Почти ежедневно се разпространяват апели и агитационни материали с инструкции за поведение по време на пандемия, пише още в документа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай