Китай отрича Covid-19 да е изкуствено създаден

Версията за "пускането" на вируса беше лансирана от Матю Потинджър

Китай отрича Covid-19  да е изкуствено създаден | StandartNews.com

Китай смята теорията, че коронавирусът е тръгнал от лаборатория във Ухан за лъжа.

Това изявление беше направено в понеделник по време на брифинг от официалния представител на външното министерство на КНР Хуа Чунинг.

"Всички знаят за така наречената теория за изтичането на вируса от лабораторията в град Ухан, където той е произведен изкуствено. Почти всички световни учени и експерти в областта на контрола на заболяванията, включително американски експерти в тази област, са го критикували. Китайски учени неведнъж са коментирали Американските медии посетиха и Института по вирусология в Ухан, където бяха информирани от професионална гледна точка за реалното състояние на нещата “, каза дипломатът. Тя също така добави, че китайските журналисти многократно са цитирали цифри и факти, за да опровергаят подобни твърдения.

Версията за "пускането" на вируса беше лансирана от Матю Потинджър, заместник-съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Миналата седмица  Daily Mail публикува изявление на Потинджър, позовавайки се на разузнавателна информация, нарече изтичането на коронавирус SARS-COV-2 от лаборатория в Ухан като най-вероятната причина за пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай