Петък,

Кардиолог с прогноза кога ще заживеем нормално

От: Стандарт -
322
Кардиолог с прогноза кога ще заживеем нормално
A
A
A

През пролетта на 2022 ще се върнем към нормалния си живот. Тази прогноза направи кардиологът доц. Сотир Марчев пред Нова телевизия.

Той коментира, че през изминалата година първата и водеща причина за смъртност в САЩ по време на разгара на кризата около коронавируса са били сърдечно-съдовите заболявания. На второ място са онкологичните и на трето - инфекциите от COVID-19.

„В пика си коронавирусът успява да достигне до трето място като причина за смъртност в Щатите. Ние, хората, българите, средностатистическият пациент, се страхува от коронавирус, но умира от сърце”, добави медикът. Кардиологът призова да не се оставяме страхът от инфекцията да занемари грижите за сърцето.

"Трите причини за смъртност се дължат на едно и също нещо. Това е нездравословният начин на живот. Обездвижването, наднормените килограми, нездравословното хранене, недостатъчният сън, хроничният стрес. Всичко това, от една страна, причинява сърдечно-съдови заболявания. От друга - унищожава имунитета”, заяви той.

По неговото мнение, гаранцията за неуспеха на ваксините е всеки да започне да коментира неща, които не са му специалност.

„За да се оправи държавата, всеки трябва да си чете длъжностната характеристика и да прави това, което пише там”, каза още доц. Марчев.  


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com