Какво смятат джипитата за разхлабването на мерките

На ден губим 156 човека, за 10 дни са 1500, за 20 дни – 3000 човека

Какво смятат джипитата за разхлабването на мерките | StandartNews.com

В страната или в Европа няма лекар, който да каже, че е съгласен да се разпуснат мерките. Нормално е да искаме да се задържат тези мерки, за да можем да запазим човешкия живот, категорична бе пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

„На ден губим 156 човека, за 10 дни са 1500, за 20 дни – 3000 човека, които няма да посрещнат Коледа вече никога. Разбирам и другата страна, здравната система е претоварена, разбирам и другите, които не могат да работят. Те трябва да бъдат компенсирани подобаващо за това, че няма да работят“, изтъкна д-р Николова.

„Защото като спреш на един човек работата, трябва да му осигуриш препитанието. Трябва да запазим не само човешкия живот, тези 3000 човека до Нова година, но и хората да запазят човешкото, светлината. И такава компенсация трябва да дадем и на театри, и на кина, и на туристически дестинации, за да оцелеят“.

За антигенните тестове, чиито резултати ще се отчитат в статистиката на Единния информационен център от 21 декември, тя е убедена, че трябва да се правят в специалните центрове за пациенти с COVID-19.

“За ноември чакаме да получим парите. За антигенните тестове ще кажа само едно – моят кабинет е в голяма болница, не мога вчера да правя тестове на пациенти с COVID, а днес да срещам деца. Има центрове COVID – там отиват само тези хора. Никога не смесваш потока, това сочи науката“, категорична бе д-р Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай