Има ли персонал за пламналия с COVID дом "Качулка"

Няма новозаразени в Дома за хора с умствена изостаналост

Има ли персонал за пламналия с COVID дом "Качулка" | StandartNews.com

В Сливен заседава общински щаб за решаване на проблема с медицинския персонал и мерките в дома за хора с умствена изостаналост в селище "Качулка" край Сливен, предаде БНТ.

От здравната инспекция правят организация за изследване на всички настанени в дома, като това ще бъде извършено следващите дни. От единния информационен портал става ясно, че новозаразените в област Сливен са 14.

Няма новозаразени в Дома за хора с умствена изостаналост "Качулка", съобщиха от РЗИ Сливен. До момента е изследван целия персонал. Тестове са направени на домуващите, които са проявили симптоми.

54 остават положителните на COVID-19. Изследванията на потребителите от дома продължават. При необходимост от общината в Сливен имат готовност да осигурят допълнително персонал.

12 от настанени в дома и 42 души от персонала са с положителна проба за COVID-19. Само един от потребителите е хоспитализиран, а останалите са изолирани в отделни помещение. Заразените служители са оставени на домашно лечение.

В дом "Качулка" се извършва дезинфекция и се взимат всички възможни допълнителни противоепидемични мерки, твърдят от РЗИ-Сливен и общината. Настанените се хранят с прибори за еднократна употреба, а храната се сервира по стаите.

Големият брой заразени сред персонала наложи спешно общинската администрация да търси 3 медицински сестри и 7 санитари, които да се грижат за възрастните хора. Най-много заразени служители за от село Бяло, което е в непосредствено близост до дома. И там се извършва дезинфекция, както и в село Новачево, където също има заразени хора, работещи в социалния дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай