Неделя,

Има ли дефицит на тоалетна хартия в Япония?

От: Иван Ангелов -
Има ли дефицит на тоалетна хартия в Япония?
A
A
A

Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че няма проблеми с производството на тоалетна хартия в страната на фона на коронавируса и призова населението да бъде по-спокойно относно закупуването на този продукт за запасяване.

"Вървят слухове, които не отговарят на действителността. Цялото производство на тоалетна хартия е в Япония. Има достатъчно доставки на този продукт. Моля ви да се отнасяте по-спокойно към покупката", заяви премиерът на пресконференция в Токио.

В японски социални мрежи се появи информация, че тоалетната хартия и медицинските маски са направени от един и същи материал, което разбира се не е вярно. В резултат на фалшивата информация обаче жителите на страната през последните дни започнаха да купуват хартия и салфетки. Производителите и доставчиците на тоалетна хартия също увериха, че цялото производство е в самата Япония и не зависи от Китай, където е основното световно огнище на коронавируса.

В магазините се появи табелки, на които пише, че на човек няма да се продава по повече от една опаковка с тоалетна хартия. Въпреки това стоките бързо се изкупуват, защото запасите в магазините не са достатъчни поради увеличеното търсене.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички