И Johnson в играта: Ваксина всяка година

Инжекцията на компанията не е одобрена никъде в света, но ЮАР започва да я прилага

И Johnson в играта: Ваксина всяка година | StandartNews.com
  • Инжекцията на компанията не е одобрена никъде в света, но ЮАР започва да я прилага

И Johnson & Johnson влезе в играта. Заради бързо появяващите се нови варианти на  коронавирус може да се наложи ваксинация всяка година, обяви в ефира на CNBC Алекс Горски, ръководител на компанията, която с малко закъснение също се включи в производството на инжекции срещу смъртоносната зараза.

ВИЖ ОЩЕ: СЗО се застъпи за АстраЗенека

Горски заяви, че вирусът се променя много бързо, което вероятно ще повлияе на ефективността на ваксините. „Трябва да се подготвим за следващите няколко години“, добави той. „Според мнозинството учени през следващите няколко години ще се ваксинираме срещу коронавируса по същия начин, както правим ваксина срещу грип”.

Johnson & Johnson публикуваха данни за третата фаза на изпитанията на своята ваксина в САЩ и извън нея в края на януари. Миналата седмица компанията изпрати искане до Американската администрация по храните и лекарствата за одобрение на лекарството при извънредни ситуации, съобщи ТАСС.

Въпреки че ваксината на Johnson & Johnson все още се тества в различни страни по света и не е одобрена от властите на нито една държава, ЮАР реши да я прилага.

Република Южна Африка ще започне следващата седмица да ваксинира здравните си работници на първа линия с препарата на Johnson & Johnson, за да тества каква защита предоставя той срещу Ковид-19 и особено срещу южноафриканската вариация на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, като се позова на изявление от днес на южноафриканския здравен министър Звели Мкхизе.

Мкхизе заяви, че властите на Република Южна Африка планират да се откажат от ваксината на "АстраЗенека", тъй като тя не предоставя защита срещу леките и средни форми на заболяване от коронавирус, причинени от южноафриканската вариация на вируса.

Здравният министър Мкхизе обаче заяви в обръщение към гражданите на ЮАР, че ваксината е сигурна, предвид направените 44 хиляди теста с нея в Южна Африка, Съединените щати и Латинска Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай