Евродепутат се самоизолира в парника си на село

Асим Адемов си остана у дома под доброволна карантина

Евродепутат се самоизолира в парника си на село | StandartNews.com

Асим Адемов - евродепутат от ГЕРБ - използва отлагането на заседанието в Брюксел тази седмица, за да си остане у дома под доброволна карантина и да свърши малко домакинска работа, съобщава в. „Струма“.

За да е още по-сигурна изолацията, той се затвори в парника в двора на къщата си в гърменското село Дъбница и се отдаде на едно от любимите си занимания – засаждане на следващата биопродукция от домати, краставици, фасул и пипер.

“Някои от семената съм ги купил – те са хибридни и от тях не може да се вземе семе за следващата реколта, но повечето са от наши, стари български сортове, от които става най-невероятната лютеница”, похвали се Адемов.

Освен за традиционната нашенска разядка, продукцията от парника стига на семейството още за огромно количество белени домати и доматен сок. Адемов е толкова запален по производството на зеленчуци, че всяка година си прави снимки на доматите и краставиците, за да прецени по метода на визуалното сравнение в каква посока се развива продукцията, има ли нужда от смяна на пръстта, какъв е интензитетът на досадните мушици и т.н.

“Спазвам напълно съветите на специалистите, не напускам двора на къщата си, съпругата ми също е у дома и дори не знам хората в селото движат ли се с маски”, призна евродепутатът.

Засега доброволната му карантина ще продължи до 23 март, когато би трябвало да лети за Брюксел, но ако принудителната ваканция на Европарламента бъде удължена, решението му е да си остане у дома колкото трябва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай