2 седмици карантина за учениците върнати от Милано

Децата са изолирани, състоянието им е добро

2 седмици карантина за учениците върнати от Милано | StandartNews.com

Учениците и техните преподаватели, които бяха върнати в България с правителствения самолет от Италия ще останат под карантина две седмици, предаде бТВ.

Петя Борисова – майка на десетокласник, обясни, че състоянието на сина й е добро. „Децата са изолирани, спазват се мерките в къщи. Мисля, че няма място за притеснение и паника в града“, каза жената.

По думите й е имало притеснение относно създалата се обстановка, но децата са били изолирани и са били без контакт със заразата. „Имахме контакт с тях. Всичко беше спокойно, както и в настоящия момент“, отбеляза майката.

Евгени Чобанов, един от личните лекари на децата,  увери, че родителите им са инструктирани и знаят какво да правят. Те трябва да засилят личната хигиена и учениците да стоят в къщи, за да ограничат контактите по всякакъв начин. А при първи симптоми да информират личните си лекари по всяко време на денонощието.

Елена Балтаджиева – кмет на община Каварна, беше категорична, че няма повод за паника в града. „Личните лекари контролират ситуацията, родителите на децата спазват указанията“, посочи тя. Най-добрият вариант е децата да останат в къщи, посочи и Елена Балтаджиева.

Местната власт, лекарите и родителите на децата, които са се върнали от Италия, казват, че на този етап опасност няма. Днес следобед в Каварна се събира Кризисен щаб именно заради коронавируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай