Донка Байкова каза какво да ядем срещу вируса

Пиенето на мляко и хапването на млечни продукти имат противовирусен ефект

Донка Байкова каза какво да ядем срещу вируса | StandartNews.com

Пиенето на мляко и хапването на млечни продукти имат противовирусен ефект, заяви проф. Донка Байкова в интервю за агенция Фокус. Тя уточни, че даже намалява развитието на диабет тип 2, атеросклерозата.

“През последните години имаше много групи от населението в обществото, които критикуваха млечните продукти. Доказа се, че консумацията на мляко и млечни продукти даже намалява развитието на диабет тип 2, атеросклерозата. Има противовирусни ефекти“, каза известната специалистка по храненето.

Млякото и млечните продукти са богати на един пълноценен белтъчен комплекс. Основен представител в него е казеинът. Това е една пълноценна белтъчна фракция, която участва в синтезата на тъканни протеини.

"На всички е ясно, че едно е хранителен белтък, но друго е, когато този белтък организмът го оползотвори. Именно казеинът е такъв като основна фракция. В негова добавка и помощ са и лакталбуминът и лактоглобулинът, които са другите две белтъчни фракции. Те пък участват в производството на антитела“, допълни още проф. Байкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай