Депутат е заразен с коронавирус

Д-р Хасан Адемов е пожелал състоянието му да бъде съобщено от шефката на парламента

Депутат е заразен с коронавирус | StandartNews.com

Народният представител от ДПС д-р Хасан Адемиов е дал положителна проба и е заразен с коронавирус. Това съобщи председателката на Народното събрание Цвета Караянчева на извънреден брифинг, свикан в сградата на парламента.

Самият Адемов е поискал неговият статут да бъде огласен публично и е помолил Караянчева да поднесе информацията, се разбра от думите на шефката на парламента.

Утре в две болници в София ще бъдат направени тестове за коронавирус на всички депутати, съобщи още Цвета Караянчева.

Тъй като предстои НС да гласува актуализацията на Бюджет 2020, след като бях информирана за случая с г-н Адемов, веднага потърсих контакт с Националния оперативен щаб.

Препоръчаха ми всички народни представители да минат през тест за коронавирус. Това ще стане утре в две болнични заведения, където от сутринта ще се правят тестове на народни представители.

В четвъртък ще се тества цялата администрация на НС, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

Утре няма да има заседание на комисията по бюджет и финанси. На извънреден председателски съвет ще се реши кога да е следващото такова, според ситуацията, каза още председателят на парламента.

Караянчева допълни още, че е в постоянен контакт с Националния оперативен щаб, премиера Борисов, както и финансовия министър Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай