Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксина

Чудя се защо хората вярват на врачки, лекуват се по интернет, вместо да отидат на лекар

Д-р Ненков: Служебното правителство да въведе задължителна ваксина | StandartNews.com

„Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната". Това заяви в студиото на „Събуди се” на Нова тв д-р Мирослав Ненков.

„Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение - задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината  е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”, коментира той. 

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

И допълни, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай