Черна серия. 270 заразени, 5 огнища,рекорд в света

Благоевград пламна, има 55 заразени

Черна серия. 270 заразени, 5 огнища,рекорд в света | StandartNews.com

Черната серия продължава. 270 са заразените с коронавирус у нас за последното денонощие. Смъртоносната зараза затвори очите на още 9 души, сочат данните от единния информационен регистър.

Благоевград пламна. Статистиката сочи, че най-много заразени има именно в пиринския град – 55. След него се нарежда Русе с 34 заразени. На трето място е столицата с 29. Голямо увеличение на положителните проби има във Варна – 27 и в Пловдив – 24. Данните са при направени 5 582 теста.

В същото време Световната здравна организация излезе с тревожните данни за нов черен световен рекорд. За 24 часа има случаите на коронавирус са се увеличили с 292 527. Най-голямото дневно увеличение идва от САЩ, Бразилия, Индия и Южна Африка. Смъртните случаи за денонощие са нараснали с 6812.

Близо 40 страни по света са съобщили за рекордно увеличение на денонощните случаи на зараза през изминалата седмица. Случаите нарастват също в Австралия, Япония, Хонконг, Боливия, Судан, Етиопия, България, Белгия, Узбекистан и Израел.В глобален план заразените от началото на пандемията са над 17,4 милиона души, а смъртните случаи са близо 675 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай