Балтов с изненадваща новина за ваксините

Никой да не си мисли, че ще мине само с две дози, предупреди шефът на „Пирогов”

Балтов с изненадваща новина за ваксините | StandartNews.com

Шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов изненада всички ваксинирани с новина за инжекциите. Със сигурност ще е нужна и трета доза, категоричен бе професобът. Никой не бива да си мисли, че ще мине само с 2 дози, заяви проф. Балтов в предаването „Неделята на NOVA”. Той посъветва хората засега да избират ваксините с 2 дози.

„Ефективността на еднодозовата ваксина е по-ниска отколкото на РНК ваксините”, предупреди проф. Балтов. Той обясни, че преболедувалите е добре да помислят след около 5-6 месеца за ваксиниране. А онези, които вече са ваксинирани с 2 дози, след около 1 година трябва да помислят за трета доза.

„Няма какво да се лъжем, тази пандемия няма да свърши до края на годината. Ще продължи и следващата. Няма да е с толкова жертви, но със сигурност ще продължи”, заяви проф. Асен Балтов. 

„Реално щаб в момента няма. Ако някой иска да го има, трябва да го заявят. Това е решение на новия Министерски съвет”, каза още шефът на „Пирогов”. „Никога не сме казали, че няма да съдействаме. Но все пак сме ръководители на болници, гледаме си и нашата работа”, продължи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай