Ананиев хвали болниците в Габрово и Плевен

Няма откази от страна на медицинските служители да се ходи на работа, каза министърът

Ананиев хвали болниците в Габрово и Плевен | StandartNews.com

Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово, каза здравният министър Кирил Ананиев в "Сутрешния блок" на БНТ. Там са настанени пациентите с положителни проби за коронавирус в България.

ВИЖ ОЩЕ: Опашка и напрежение пред болницата в Плевен

По заръка на премиера вчера Ананиев посети двете лечебни заведения. Бяха поставени няколко цели - да се запозная на живо със състоянието на двамата заразени с Covid-19, да видя каква е организацията, обясни Ананиев. За съжаление, докато говореше, пред болницата в Плевен имаше огромно напрежение, защото извън спешните случаи в лечебното заведение не се допускаха други хора. Пред вратите на клиниката се изви огромна опашка, хора обясняваха, че не могат да си направят химиотерапията.

Освен коронавируса има и сезонен грип тип Б, който често е с много по-тежки последствия в сравнение с коронавируса, каза още Ананиев.

"Няма откази от страна на медицинските служители да се ходи на работа. В особено критични моменти може да има командировани служители. Бихме влезли в контакт и с частни болници", заяви здравният министър. По думите му ситуацията ще бъде овладяна.

"Изключително е важно да се установи кой е нулевият пациент, но все още не е ясно. Вие виждате, че хората, които са заразени у нас, дори не са излизали в чужбина. Важно е да намерим първоизточника", каза още Ананиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай