Опашка и напрежение пред болницата в Плевен

Сред хората пред вратите на клиниката беше и мъж, пристигнал от Милано

Опашка и напрежение пред болницата в Плевен | StandartNews.com

Сред хората пред вратите на клиниката беше и мъж, пристигнал от Милано

Напрежение пред болницата в Плевен. Опашка от чакащи хора се изви от ранни зори. Лечебното заведение е затворено, защото беше поставено под карантина заради положителните проби за COVID-19 в града. Пациенти се оплакват, че не могат да влязат в болницата за преглед и важни процедури. Някои от тях са принудени да прекъснат дори химиотерапиите си, съобщи Нова тв. Дайте малко време на лекарите да създадат нужната организация, никой няма да бъде оставен без лечение, каза министърът на икономиката, който бе в студиото на Нова тв.

 

„Аз съм на химиотерапия и нямам друга алтернатива освен тази болница”, каза върната пациентка. В болницата се допускат само пациенти, на които трябва да бъде оказана спешна помощ. Мъж, пристигнал от Милано също беше пред болницата, заедно с всички останали чакащи. Той беше препратен към Спешното отделение. Дали си е тръгнал или е бил приет, не става ясно. 

„Идвам от Милано, нося си и билета. Искам да се прегледам доброволно. Пътувах с автобус. Моето семейство се страхува”, каза мъжът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай