Жестоки руски атаки срещу Киев, големи поражения

На фона на воя от сирени се чуват викове - "Слава на Украйна! Слава на героите!"

Жестоки руски атаки срещу Киев, големи поражения | StandartNews.com

Киев и околностите на украинската столица бяха подложени на серия от руски атаки с дронове и рано тази сутрин. Кметът Виталий Кличко съобщи, че в резултат на снощните удари са били нанесени щети срещу енергийната инфраструктура и е имало прекъсване на електрозахранването и отоплението.

До ранните часове на деня противовъздушната отбрана на Украйна е унищожила 20 въздушни обекта над Киев, съобщават от украинското военно командване. Съобщава се, че цел на атаката са били обекти от критичната инфраструктура на столица.

В първите часове на новата година стотици украинци аплодираха от балконите, докато тяхната противовъздушна отбрана взривява руски ракети и дронове в небето над Киев. 

На фона на воя от сирени, оповестяващи въздушна атака, се чуваха викове - "Слава на Украйна! Слава на героите!". 

Президентът на страната Володимир Зеленски обяви, че в първата нощ 2023 г. украинските сили са свалили 45 ирански дрона „Шахид“, използвани за атаки от руските сили. 

„Дронове, ракети и всичко останало няма да им помогне, защото сме обединени. Те са обединени само от страха", заяви Зеленски.

От руска страна съобщиха за украинска атака, извършена с дронове, при която е било повредено захранващо с електричество съоръжение в руския пограничен района на Брянск, предаде Ройтерс. Губернаторът на областта Александър Богомаз написа в Телеграм, че в резултат на нападението срещу района на Климовски, е имало прекъсвания на тока. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай