Русия призна за украински успехи във войната, какво става

Това е първата победа на украинските сили на този фронт

Русия призна за украински успехи във войната, какво става | StandartNews.com

Руските власти признаха, че Украйна си е върнала село в Запорожка област, съобщава Ройтерс.

Това е първата победа на украинските сили на този фронт, откакто те започнаха контранастъплението си по-рано този месец, предаде news.bg.

Официалният руски представител в областта Владимир Рогов заяви, че украинските сили са превзели село Пятихатки и са се окопали там, докато са били обстрелвани от руска артилерия.

"Вълнообразните" настъпления на врага дадоха резултати въпреки огромните загуби", написа той в Телеграм.

Рогов добави, че тежките боеве в района продължават.

Русия твърди, че нанася тежки загуби на украинските сили, а миналата седмица президентът Владимир Путин заяви, че Украйна "няма шанс" за успех в контранастъплението.

Украйна вече обяви, че си е върнала контрола върху около 100 квадратни километра територия за малко повече от седмица с отвоюването на няколко села в Донецка област в източната част на страната.

Миналата неделя Украйна съобщи, че нейните сили са освободили три села - Благодатное, Нескучное и Макаровка, които се намират в покрайнините на Донецка област до Запорожка област. Ден по-късно бе разпространен видеозапис, показващ войници, които издигат украинското знаме в село Сторожевое в Донецка област.

Русия, чиито сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 г., досега не беше признавала официално украинския напредък. Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е претърпяла големи загуби от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко коментират собствените си загуби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай