Кадиров с нов вероломен ход към Украйна

От 24 февруари във войната в Украйна са участвали и повече от 10 000 бойци от Чечения

Кадиров с нов вероломен ход към Украйна | StandartNews.com

Отряд от новообучени доброволци, преминали през Руския университет за специални сили, напусна Чечения за територията на специалната военна операция. Това съобщи в канала си в Телеграм ръководителят на републиката Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

"Още един контингент доброволци замина днес за зоната на специалната военна операция в Донбас от международното летище в Грозни, носещо името на героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров.  За щастие, благодарение на изключителните преподаватели на Руския университет на Специалните сили, доброволците са добре обучени за бързо и ефективно решаване на оперативни задачи", се казва в съобщението.

Руският университет на специалните сили е първото и единствено частно учебно заведение в Руската федерация, което предоставя професионално обучение на специалните сили. Създаден е чрез частни инвестиции на площ от повече от 450 хектара в град Гудермес, вторият по големина в Чечения, и представлява многофункционален комплекс от 95 сгради и конструкции, оборудвани с най-новите специални решения за информационни технологии.

В университета се провежда огнева, тактико-специална, въздушнодесантна, планинска подготовка, както и обучение на бодигардове и военни журналисти.

Според Русия, обучаваните в Чечения доброволци от специалния отряд "Ахмат", командван от секретаря на Съвета за сигурност на Чеченската република и помощник на Кадиров Апти Алаудинов, заедно с втория корпус на Народната милиция на ЛНР вече са освободили повече от 40 населени места в Луганската народна република, включително Лисичанск, и сега в Соледар.

Председателят на парламента на Чеченската република Магомед Даудов съобщи през юли, че от 24 февруари, във войната в Украйна са участвали и повече от 10 000 бойци от Чечения, завършили университетския курс за специални сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай