Екшън в Черно море. Зеленски с остра закана към Русия

Ще подготвим ново контранастъпление, нова операция, съобщи президентът на Украйна

Екшън в Черно море. Зеленски с остра закана към Русия | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че тази година страната не само ще се защитава, но и ще се подготви за ново контранастъпление. В интервюто за Fox Newsтой посочи, че във война с такава голяма страна като Русия отбраната също е предизвикателство. По думите му това е задача номер едно за Украйна.

Зеленски коментира и лятната кампания. Според него бързото движение може да доведе до загуба на войници и е необходимо да се мисли за живота им. Украинският президент обяви и "нови изненади за руснаците в Черно море".

"Югът е важен. Отбраната на изток, където те имат повече от 200 000 войници, също е много важна. Ще подготвим ново контранастъпление, нова операция. Разбира се, не казвам че просто ще стоим отстрани. Зависи от много неща", уточни той, цитиран от "Фокус".

Държавният глава на Украйна добави, че сега ситуацията на бойното поле не е справедлива, тъй като силите на страните не са равни. Украйна се нуждае от оръжия, по-специално от системи Patriot, системи с голям обсег, с обсег 300 км и други видове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи