Сватбата на годината: 10 дена аху-иху, после тихо

За щастлив живот булката и младоженецът празнуваха с благовонни масла по дланите си

Сватбата на годината: 10 дена аху-иху, после тихо | StandartNews.com

 

Пищната десет дневна сватба на принца на Бруней Абдул Матин с бизнесменката Аниша Росна събра очите на света. И после...пълно затишие. Кралската двойка изчезна от светлините на прожекторите. В социалните мрежи младоженката написа единствено, че е споделила пред семейството подаръците от майката на принца. Но... засега те остават в тайна. 

Ето как изглеждаше на първата си публична поява Аниша: с рокля Self Portrait, с чанта Lady Dior в Blue Croc и обувки JТadior Cream Slingback.

Меките цветове, стегнатата талия и контрастиращите текстури придадоха на принцесата нежен и в същото време официален външен вид. 

Дизайнери предположиха, че височайщата булка се е вдъхновила от кралския моден наръчник, тъй като тоалетът й наподобяваше този, създаден за принцесата на Уелс - Кейт, с който тя се появи  на поредното отваряне на Националната портретна галерия през юни, м. г.  

 Сватбата в Бруней бе първата за 2024 година на кралска особа. Тя започна на 7 януари, като сред гостите бяха държавни глави и кралски особи от Близкия изток и от света. В столицата на Бруней - Бандар Сепи Бегаван се проведе тържествен парад, последваха пищни местни ритуали, а кулминацията бе приемът в прочутия дворец на Султана, който има 1788 стаи. 

Облечена с първата си сватбена рокля на Teh Firdaus, Аниша Росна прочете цялата Корана пред препълнена зала. Смята се, че това е единственият начин съюзът на двойката да бъде вечен. 

На 10 януари пък булката и младоженецът се подложиха на церемония по поставяне на пудра: роднините нанесоха специални благовонни масла и прахове върху дланите им. Което, от своя страна означава, че всички близки одобряват съюза на влюбените. На младоженците отне още един цял ден, за да приемат подаръците. 

Самата сватбена церемония пък, се състоя на 11 януари в джамията Султан Омар Али Сайфудин, която се намира в Бандар Сери Бегаван. Най-пищното тържество бе на 14 януари в присъствието на всички високопоставени гости. Повечето от тях очакваха Кейт Мидълтън и Уилям, тъй като султанът на Бруней бе на тяхната сватба. Но те не дойдоха. Ден след това бе разпространено официално съобщение, според което Кейт е в болница след претърпяна операция. 

Сватбената церемония номер едно за настоящата година бе запечатана на лента от руския фотограф Герман Ларкин, един от най-търсените в света. ( той е снимал сватбата на Бруклин Бекъм и Никола Пелц и сватбата на София Ричи).

 Сватбите в кралския двор на Бруней се отличават с невероятен мащаб, а самият султан на Бруней, бащата на младоженеца, е известен с любовта си към луксозния и екстравагантен начин на живот. След смъртта на кралица Елизабет Втора на 8 септември 2022 г. султан Хасанал Болкиах стана най-дълго управляващият жив монарх в света - вече 57 години. Султанът има общо 12 деца. Миналия януари той омъжи една от дъщерите си - принцеса Азема за неин първи братовчед. Злато и диаманти в големи количества бяха дарени на младото семейство. 

Принцът на Бруней Абдул Матин е роден на 10 август 1991 г. и е четвърти син на султан Хасанал Болкиах и негово десето дете, родено от бившата му съпруга Мариам Хаджи Абдул-Азиз. 32-годишният принц Абдул Матийн в момента развива политическа кариера, но преди това е придобил сериозна подготовка. Той е изучавал международна политика в Кралския колеж в Лондон, обучавал се е в летателното училище за отбрана на Кралските военновъздушни сили на Великобритания и сега е капитан във въоръжените сили на Бруней. Младият мъж през последните години придружаваше баща си при дипломатическите му пътувания по света.

Абдул Матийн, може да се каже, че пое ролята на лицето на монархията пред младите поколения в страната и в чужбина. Принцът играе поло и отдавна привлича вниманието с вида си на кино знаменитост от златната ера на Холивуд. Абдул не пропуска да пусне в Instagram някой и друг кадър от пътешествията си по света, във военна униформа или докато спортува. Той лети на бойни самолети, кара бързи яхти, позира от Италия и Париж и показва перфектно тяло - нещо не чак толкова очаквано от принц от консервативен ислямски султанат. Това му е спечелило и 2,5 млн. последователи в социалната мрежа. Светският, доста старателно поддържан имидж в социалните медии едва ли е самоцел на принца. Той е идеален "посланик" на семейството си, което от години е обект на скандали - султанът разполага с абсолютна власт и харчи разточително за всякакви прищевки. На 26 годишна възраст принц Матийн беше определен от списание GQ за "един от най-желаните ергени на Азия със синя кръв".

Аниша Роснах е родена на 6 ноември 1994 г. Тя от е внучка на един от специалните съветници на султана - Пехин Дату Иса, основател/председател на Кралските брунейски авиолинии. Аниша няма кралска кръв, но произхожда от една от най-знатните фамилии в страната. Младоженката е завършила унивеститета в Бат в Обединеното кралсто,  ръководи модна линия Silk Collective и е съсобственичка на туристическата компания Authentirary.  

Бруней е мюсюлманска монархия, управлявана от 1967 г. от султан Хасанал Болкиах. Името на страната се превежда като "обител на мира". Тя е разположена на остров Борнео в Югоизточна Азия. Носи й се слава на една от най-богатите страни в света, заради приходите от петролни и газови залежи. Около половината от общото население на страната  - 200 000 души - живее в столицата. Любопитен факт е, че Малайзия е  единствената страна, с която граничи Бруней.

Икономическият растеж през 90-те и 2000-те години на XX век, като БВП нараства с 56% от 1999 г. до 2008 г., Бруней се превръща в индустриализирана страна.  Бруней е с втори по големина индекс на човешкото развитие сред страните от Югоизточна Азия след Сингапур и е класифициран като "развиваща се страна". 
 

  • За щастлив живот булката и младоженецът празнуваха с благовонни масла по дланите си
  • Аниша Росна блесна с рокля като на Кейт след сватбата си с принца на Бруней Абдул Матин

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи