Александър Кадиев проговори пред "Стандарт": През 2024 г. ще се върна в Би Ти Ви

Сватба с Ивелина Чоева със сигурност ще има

Александър Кадиев проговори пред "Стандарт": През 2024 г. ще се върна в Би Ти Ви | StandartNews.com

Сватба с Ивелина Чоева със сигурност ще има

Планирам да направим спектакъл с майка ми Катерина Евро. Той ще е  един вид документален театър, разкрива плановете си актьорът Александър Кадиев в специално интервю за вестник СТАНДАРТ

 

- Г-н Кадиев, режисьорът Златомир Молдовански  Ви, избира за втори път в свой спектакъл - в "Момчетата и градът". Чувствате ли се удовлетворен?

- С него се познаваме от години -  от предаването на  Би Ти Ви "Преди обед". Тогава, той тъкмо се беше прибрал от Америка за снимки в сериала на Би Ти Ви  "Татковци". По този повод го бяхме поканили. Хареса ми. Много е позитивен, интелигентен, ерудиран. 

След това животът и сцената ни събраха, както се казва. За първата роля по текстове на Иво Сиромахов ме поканиха те - София Бобчева и Златомир. Станахме съпродуценти на "Игра за двама". 
Инициативата за втората пиеса, която Вие цитирахте, беше моя .  Исках да използваме случая да се  завърна в в Малък градски театър "Зад канала", така да се каже. Заради останалите ми ангажименти от години не бях репетирал там. 

Така направихме този спекстакъл и искам да подчертая, че със Златомир се работи много леко и приятно.

-  През последните години се превъплащавате основно в комедийни герои. А в "Момчетата и градът" персонажът Ви е  драматичен. Затрудни ли Ви тази творческа задача?

-  Да, затрудни ме в интерес на истината. В тази пиеса аз играя две роли на двама братя близнаци и те сами по себе си са доста сложни и различни. Театърът е силно психологически. 

Освен това текстовете са обемисти, историята на героите  - дълга  и човек трябва да поеме цялото това нещо. 

Все още продължава да ми е трудно в тази пиеса. Всеки път откривам на сцената нови процеси и така се настройвам спрямо героите си. 

- Как се работи с Мартина Тодорова?

- Мартина Тодорова е чудесна млада актриса. Тя все още е студентка, живот и здраве ще завърши догодина в класа на Пенко Господинов. Много хубаво се работи с нея, тя е амбициозна, отговорна, харизматична, има и присъствие на сцената, отнася се сериозно към професията. 

- Какво мислите за твърдението, че театърът е базиран на основата на конфликти? Какъв е вашия "конфликт" ?

- В живота и в изкуството  всички ние непрекъснато водим някакви битки за нещо. Тази динамика между хората и отношенията, които се развиват в нашия живот и съотвено и на сцената, винаги минават през  конфликти, ситуации за разрешаване, промени в поведението на героите, както и на самите нас, хората. Понякога се сблъскваме и с трагични събития, които определят хода на нашето битие. 

Във всички случаи конфликтът е бил в основата на действието, така да се каже, през конфликта се създава действието. 

- Актьорите обикновено казват, че  харесват всички свои роли. Така ли е и при вас?

- Всяка роля е много различна - като период от живота на съответния актьор, на срещите му с екипа на дадено представление. 

Мога да кажа, че ролите, които съм изиграл, съм си ги харесвал всичките - някои по- трудни, други по- лесни, но съм ги харесвал.

- А имате ли любима роля?

- Да, имал съм любими роли и продължавам да имам. Например, в "Лодка в гората" на Мариус Куркински. Играхме спектакъла в "Зад канала". Също и в "Скъперникът" от Молиер в ролята на Клеант с режисьор Лилия Абаджиева. От тези, които играя днес  - "Горката Франция" на Жан КоЕ.. Има и още.

- Кои роли Ви затрудниха?

- Например, ролята ми  в представлението "Без задръжки" от Жорди Галсеран в Сатиричния театър "Алеко Константинов" с режисьор Антон Угринов. Играех министър.

 Също и "Момчетата и градът"  - Питър и на Грег - вече споменах за тях - са ми доста сложни.  По-серозните роли са ми били по- трудни, защото изискват повече внимание, а моят живот е доста динамичен. 

- След 12 години в "Преди обед", казвате, че искате да сте по-активен в театъра. Какво по-точно имате предвид? 

-  Например, догодина мисля да направя два спектакъла - единият с режисьор  Антон Угринов - трагикомедия.  В другия, който планирам, ще си партнираме с майка ми Катерина Евро. Той ще е вид документален театър. Тя по-скоро ще разказва за живота си през комедията и трагедията на сцената и аз ще влизам в  определени образи. 

С тези спектакли искам да се завърна по-активно, въпреки че аз до ден днешен играя.  Но бих желал да направя и няколко нови неща. 

- Вече не сте телевизионен водещ. Липсва ли ви екранът?

- Разбира се, аз израснах в Би Ти Ви и като професионалист, и като човек. Когато постъпих в телевизията бях на 28 години и сега, когато се оттеглих за известно време, вече съм на 40. Най- вече ми липсва срещата с хората и тази свобода, която имах възможност да получа - да се изразявам свободно, да казвам мнението си, да коментирам.

- А да очакваме ли скоро да се появите в ново предаване?

- Да, догодина най-вероятно ще се появя. Не мога много да издавам, но във всеки случай зрителите ще ме гледат със сигурност от новата година до пролетта в различни предавания по Би Ти Ви.

- Появиха се информации, че ще водите куиз шоуто на телевизията “Кой да знае”. Истина ли е?

- Не бих разкрил подробности. 

- В личен план, какво ново да очакваме от вас? Ще има ли сватба с топ модела Ивелина Чоева? Преди година й предлажихте брак....

- Да, ще има сватба с Ивелина. Още е рано да кажа точно кога, но със сигурност брак ще има. 

- А в по-близък план какво ново Ви предстои?

- Сега ми предстои да пътувам до Арабските емирства, да отида на почивка в Близкия изток. Бих искал да поканя хората да гледат "Момчетата и градът", "Игра за двама", "Аз, Досадникът", "Горката Франция". 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ness
преди 4 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи