Зелена светлина за сделката между Microsoft и Activision

Тя е за 69 млрд. долара

Зелена светлина за сделката между Microsoft и Activision | StandartNews.com

Microsoft (MSFT) може да затвори сделката за $69 милиарда за придобиване на гиганта за видеоигри Activision Blizzard.

Решението на Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния разчиства пътя на Microsoft да сключи сделка, която ще я превърне в третия по големина издател на видеоигри в света, с контрол върху популярни франчайзи като „Call на Duty”, “World of Warcraft” и “Diablo”.

Microsoft може потенциално да финализира сделката с Activision в рамките на няколко дни, преди договорния краен срок от 18 юли, или страните могат взаимно да се стремят да удължат тази времева рамка.

Припомняме, че поглъщането на Activision Blizzard от Microsoft  претърпя тежък удар, след като британският антитръстов надзорен орган наложи вето на най-голямата сделка в гейминг индустрията. 

Органът за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) заяви, че опасенията му не могат да бъдат решени с мерки като продажбата на блокбъстър заглавието Call of Duty или други решения, включващи обещания да се позволи на конкурентите да предлагат играта на своите платформи. 

Натискът върху Microsoft нарастваше, докато лобираше у дома и в Европа, за да убеди наблюдателите да изчистят сделката - едно от 30-те най-големи придобивания на всички времена. Заключенията на CMA станаха ясни преди решенията на Европейския съюз и Федералната търговска комисия на САЩ, които очакват изслушване през лятото, след като официално подадоха иск за вето върху сделката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай