YouTube експериментира с нова функция

Тя е само за премиум потребители

YouTube експериментира с нова функция | StandartNews.com

YouTube експериментира с нова функция за заключен екран за потребители на Premium

YouTube тества нова функция, която позволява на потребителите да заключват екраните си, за да избегнат случайно докосване на бутон и прекъсване на видеото. Компанията обяви експеримента на страницата си YouTube Experiments.

„Заключен екран“ деактивира въвеждането с докосване, така че когато потребителите гледат видео в режим на цял екран, не е нужно да се притесняват от неволно спиране, пропускане или избиране на предложен видеоклип. Потребителите, които имат достъп до теста, могат да докоснат иконата на зъбно колело в горния ляв ъгъл на екрана, за да включат функцията.

Новата функция за заключване е достъпна само за избрани Premium абонати на устройства с Android и iOS. YouTube дава на потребителите до 30 юли да изпробват функцията. Потребителите могат да посетят началната страница на YouTube, за да видят дали са получили покана.

Новият експеримент на YouTube е като функция, която Netflix стартира през 2020 г. Мобилното приложение на Netflix въведе заключване на екрана , което позволява на абонатите да докоснат икона за заключване в долната част на екрана, за да деактивират показването на бутони като възпроизвеждане и пауза, което помага да се предотврати спиране на възпроизвеждането или завъртане на субтитри по погрешка.

В момента YouTube провежда няколко други теста, включително начин за ограничаване на използването на рекламни блокери , като предупреждава потребителите, че видеоплейърът ще бъде блокиран след три видеоклипа, освен ако потребителят не деактивира рекламния блокер. Съобщава се също, че компанията обмисля предлагане на онлайн игра, която ще позволи на потребителите да играят игри чрез уебсайта или приложението YouTube.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай