Японски производител на е-коли ще приеме конекторите на Tesla

Редица марки се обединяват и изграждат собствена инфраструктура за зареждане

Японски производител на е-коли ще приеме конекторите на Tesla | StandartNews.com

Японският производител на автомобили Honda обяви, че приема конектора за зареждане на електрически превозни средства на Tesla за своите бъдещи автомобили. Компанията беше сред онези, които се отказаха да приемат конкурентния стандарт, присъединявайки се към лидери в аутомобилната индустрия. Сега обаче Honda планира да внедри щепсела на Tesla, сега известен като Северноамерикански стандарт за зареждане (или NACS) в ново електрическо превозно средство, планирано за 2025 г.

Автомобилният производител, както всеки друг производител на борда с NACS, обещава наличието на CCS Combo за NACS адаптер преди 2025 г., така че съществуващите модели (и такива, които скоро ще бъдат пуснати на пазара като Prologue ) ще имат достъп до обширната и надеждна Supercharger мрежа на Tesla.

Преди плановете си да приеме NACS, Honda се включи в съвместно предприятие с редица марки за изграждане на национална мрежа за зареждане на електрически превозни средства. Мрежите за бързо зареждане с постоянен ток, които не са изградени от Tesla, се оказват до голяма степен ненадеждни, така че с достъп до Supercharger на Tesla плюс изграждане на нова мрежа, бъдещите собственици на японския производител може да имат повече сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай