Xiaomi показа автопилот за автомобил

Компанията иска да се превърне в ас в автономното шофиране до 2024 г.

Xiaomi показа автопилот за автомобил | StandartNews.com

Xiaomi Group за първи път разкри подробности за разработването на технология за автономно управление на автомобили. Работата в тази област започва през март 2021 г. Оттогава насам китайската компания е постигнала голям напредък и вече е започнала да тества автопилота в улична среда.

Според наличните данни подразделението за автономно шофиране на Xiaomi има повече от 500 служители. На първия етап от инициативата тя е инвестирала 3,3 млрд. юана (490 млн. щ. долара). Компанията съобщава и за редица ценни придобивания и стратегически инвестиции в предприятия нагоре и надолу по веригата, за да изгради собствен средносрочен и дългосрочен промишлен капацитет в областта на автономното шофиране.

"Технологията за автономно шофиране на Xiaomi използва самостоятелно разработен интегриран подход и проектът надмина очакванията", заяви основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун по време на презентация днес. Компанията показа и видеоклип, в който автомобилът на Xiaomi демонстрира прецизно, безопасно и интелигентно шофиране в различни сценарии, включително обратни завои, кръгови кръстовища и продължително шофиране по наклон.

 

Успешното разработване на системата за автономно шофиране беше улеснено от закупуването на стартъпа Shendong Technology, чрез който Xiaomi успя да разшири технологичния си опит и човешките си ресурси. Крайната цел на компанията е да се превърне в един от лидерите в областта на автономното шофиране до 2024 г. За да постигне тази цел, Xiaomi планира да организира автопарк от 140 автомобила с автопилот, които ще бъдат използвани за тестване на технологията в цял Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай