Wing работи върху големи дронове, които могат да правят по-тежки доставки

Доставките с дронове трябва да революционизират движението на стоки в градовете

Wing работи върху големи дронове, които могат да правят по-тежки доставки | StandartNews.com

Wing, компанията за доставка на дронове, управлявана от Alphabet, майка на Google, представи серия от нови прототипи на самолети, предназначени да се справят с различни товари. Новите дронове ще разполагат със същите базови компоненти, както и използваните в момента самолети, доставящи фармацевтични продукти и други малки пакети в предградията извън Далас-Форт Уърт.

Във видеоклип компанията показа дронове с различни размери, включително по-голям дрон, който може да носи над 10 кг, и по-малък дрон, предназначен да носи лекарства с рецепта с тегло до 1 кг.

Доставките с дронове трябва да революционизират движението на стоки в градовете, като компании като Amazon и Uber имат широкомащабни проекти в близко бъдеще. В САЩ доставката с дронове обикновено е ограничена до по-малки градове, където използването на земята е по-малко пренаселено и сложно.

Wing успя да натрупа серия от малки успехи, като наскоро завърши своята 250 000-на доставка, докато оперира в три държави: САЩ, Финландия и Австралия. Най-големият му успех е в Логан, Австралия: предградие на Бризбейн, където са извършени повече от 50 000 от общите му доставки.

Компанията стартира първата си търговска услуга през април в крайградските градове Фриско и Литъл Елм, и двата от които са част от метрото Далас-Форт Уърт. Оперативният модел на Wing включва паркиране на малки транспортни контейнери до участващите магазини. След получаване на поръчки онлайн, служителите във всеки партньорски магазин изнасят артикулите навън и ги зареждат в картонена опаковка, прикрепена към дрона. След това оперативният екип на Wing управлява дрона дистанционно до домовете на клиентите.

В момента клиентите могат да поръчват артикули от ограничен брой магазини, които си партнират с Wing.

Компанията не разкри графика, в който ще представи тези нови дронове, като подчерта, че всички все още са във фаза на прототип. Wing не е единствената компания, фокусирана върху разработването на дронове, които могат да се справят с по-тежки пакети. Elroy Air работи върху дрон, който е с размерите на малък самолет и може да се справи с до 350 кг товар с обхват до 450 км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай