WhatsApp ще спре да поддържа iOS10 и iOS11

От компанията планират нови функционалности

WhatsApp ще спре да поддържа iOS10 и iOS11 | StandartNews.com

От есента на 2022 г. WhatsApp ще спре да поддържа приложенията си, които работят под операционните системи iOS10 и iOS 1. Причината е, че компанията ще въведе нови функционалности, които по-старите операционни системи няма да поддържат. От WhatsApp вече са започнали да изпращат известия на някои потребители използващи операционните системи и смартфони, които са съвместими с нея.

Предполага се, че WhatsApp ще спре да поддържа iOS 10 и iOS 11 след 24 октомври 2022 г. В статия, публикувана в официалния Помощен център на WhatsApp , се споменават iOS 12 и по-нови версии като поддържани и препоръчани операционни системи.

Ако използвате iOS 10 или iOS 11, трябва да актуализирате до iOS 12, за да продължите да използвате WhatsApp: това означава, че все още можете да продължите да използвате WhatsApp на iPhone 5S, iPhone 6 и iPhone 6S, но трябва да актуализирате своя iOS версия.

WhatsApp обаче няма да е съвместим с iPhone 5 и iPhone 5C, тъй като iOS 12 не е наличен за тези устройства.  Премахването на поддръжката за определени версии на iOS е необходимо, за да се поддържат най-новите функции, внедрени в WhatsApp.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай