WhatsApp пуска нововъведения

WhatsApp ще позволи безшумно да напускате групи

WhatsApp пуска нововъведения | StandartNews.com

WhatsApp въвежда начин да скриете състоянието си „последно виждане“ от конкретни контакти, както и възможността да напуснете група, без да уведомявате други потребители.

Миналият декември WhatsApp започна да крие онлайн статуса на потребителите от непознати по подразбиране. Въпреки че това беше стъпка в правилната посока, то все пак позволява на целия ви списък с контакти да вижда дали сте онлайн или не. Предполага се, че предстоящата актуализация на WhatsApp ще поправи това, тъй като ще ви позволи да изберете кои контакти да виждат вашия статус.

WhatsApp пуска и друга удобна функция, която ще ви позволи безшумно да напускате групи. В момента приложението уведомява всеки потребител в групата за вашето напускане, което може да подтикне някои членове на групата да ви изпратят лично съобщение, за да ви попитат защо сте напуснали.

WhatsApp съобщава, че ще пусне тези две функции този месец и че също така работи върху начин да блокира потребителите да правят екранни снимки на съобщения. За разлика от изчезващите съобщения, еднократният преглед на съобщенията изчезват, след като получателят го е видял веднъж, нещо като снимка или видеоклип, изпратени чрез Snapchat. Добавянето на начин за блокиране на екранни снимки може да попречи на потребителите да запазват или споделят поверителна информация с други. Тази функция все още е в процес на тестване, но WhatsApp казва, че ще започне да я пуска на потребителите „скоро“.

WhatsApp направи няколко други малки, но значими актуализации тази година. В допълнение към пускането на емотикони реакции и въвеждането на начин за ускоряване на гласовите съобщения, платформата също така позволява на потребителите на Android да прехвърлят своята чат история на iPhone .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай