Вярно ли? Картофите, пържени от роботи, били по-вкусни

Flippy 2 може да готви няколко ястия с различни рецепти едновременно, намалявайки нуждата от кетъринг персонал

Вярно ли? Картофите, пържени от роботи, били по-вкусни | StandartNews.com

Пържените картофи за бързо хранене и лучените кръгчета стават високотехнологични благодарение на компания в Южна Калифорния. Miso Robotics Inc в Пасадена започна да продава своя робот Flippy 2, който автоматизира процеса на дълбоко пържене на картофи, лук и други храни.

Голяма роботизирана ръка като тази в автомобилните заводи, управлявана от камери и изкуствен интелект, вади замразени пържени картофи и други храни от фризера, потапя ги в горещо олио, след което поставя готовия за сервиране продукт в тава.

Flippy 2 може да готви няколко ястия с различни рецепти едновременно, намалявайки нуждата от кетъринг персонал и, казва Miso, ускорява доставката на поръчките за клиентите.

„Когато поръчка влезе през системата на ресторанта, тя автоматично изпраща инструкциите към Flippy“, разказа главният изпълнителен директор на Miso Майк Бел в интервю за Reuters.

... Прави го по-бързо или по-точно – по-надеждно и по-щастливо, отколкото го правят повечето хора“, добавя Бел.

Miso каза, че разработването на Flippy е отнело пет години и наскоро го пусна в търговската мрежа.

Името на робота идва от Flippy, по-ранен робот, предназначен да обръща бургери. Но след като екипът на Miso е завършил тази машина, те са осъзнали, че има много по-натоварено място на станцията за пържене, особено късно през нощта.

Когато поставихме робота на мястото му за работа, клиентите, които идват и поръчват, всички правят снимки, правят видеоклипове, задават куп въпроси. И когато влязат втори път, изглежда, че дори не го забелязват, просто го приемат за даденост“, каза Майк Бел.

Инженерите на Miso могат да следят роботите Flippy 2, работещи в реално време на голям екран, което им позволява да помогнат при отстраняването на всички възникнали проблеми. Редица вериги ресторанти са приели роботизирания готвач на пържени картофи, включително Jack in the Box в Сан Диего, White Castle в Средния запад и CaliBurger на Западния бряг, каза Бел.

Три други големи вериги за бързо хранене в САЩ са пуснали Flippy 2 в действие, но се колебаят да го рекламират поради чувствителност относно възприятията, че роботите отнемат работни места от хората.

Задачата, която хората с най-голямо удоволствие биха отдали, са задачи като станцията за пържене. ... Радват се, че получават помощ, за да могат да правят други неща“, каза Бел.

Miso Robotics има около 90 инженери, които се занимават с прототипи или работят върху компютърен код. Един от следващите проекти на компанията е Sippy, робот за приготвяне на напитки, който приема поръчка от клиент, налива напитки, поставя капаци върху тях, поставя сламка и ги групира заедно.

Бел каза, че някой ден хората ще влязат в ресторант и ще погледнат робот и ще кажат: „Хей, помниш ли старите времена, когато хората правеха такива неща?“

И тези дни... идват... Въпрос е само... колко бързо.

Обичате пържени картофи? Роботите вече ги правят по-добре

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай