Volkswagen с новина за електромобилите

В края на миналата година обаче автомобилите с електрическа батерия съставляваха не повече от 10% от доставките на Volkswagen на световния пазар

Volkswagen с новина за електромобилите | StandartNews.com

Някои представители на автомобилния пазар се опитват да отрезвят другите в оценките си за темповете на преминаване към електрически автомобили, но вторият по големина производител, какъвто е Volkswagen, продължава да си поставя все по-агресивни цели. Сега той се стреми към 80-процентов пазарен дял на електрическите автомобили на първичния пазар в Европа до 2030 г.

През 2021 г., както посочва Electrek, тази цел е била определена на 70 процента. На пазарите в САЩ и Китай тази цел е заложена да нарасне до 50% до края на десетилетието. За европейския пазар новата цел сега е определена на 80 процента електрификация на гамата от леки автомобили, предлагани в региона, до 2030 г. В края на миналата година обаче автомобилите с електрическа батерия съставляваха не повече от 10% от доставките на Volkswagen на световния пазар. Според Томас Улрих, който отговаря за пътническите автомобили в бизнес звеното "Нова мобилност", целите за САЩ и Китай все още не са преразгледани до същите 50 процента до 2030 г.

Популярността на електромобилите на Volkswagen и сестринската марка Scout в САЩ ще зависи от способността на компанията да установи локализирано производство отвъд океана. В Европа, където са съсредоточени много от производствените мощности на групата, е необходимо или да се изградят специализирани мощности за производство на електромобили, или да се модернизират съществуващите. В Китай Volkswagen произвежда електрически автомобили ID с подкрепата на двама независими местни партньори, но нарастващата конкуренция от страна на местните марки принуждава германския гигант както активно да обновява гамата си, така и да мисли за ценообразуването. Миналата година Volkswagen достигна годишно производство от над 500 000 електромобила в световен мащаб и сега основното предизвикателство е да се запази сегашният темп на разширяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай